TRIATHLON: TOTEUTA TRIATHLONUNELMASI

Voita itsesi! kertoo mitä triathlon edellyttää sekä fyysisesti että henkisesti. Kirja keskittyy täysmatkan (Ironman) ja puolimatkan harjoitteluun.

Kirjan ovat kirjoittaneet Antti Hagqvist, Kalle Kotiranta ja Tiina Boman, mukana kirjan asiantuntijoina ovat lisäksi Merja Kiviranta, Katja Väisänen ja Tom Söderdahl. He kaikki ovat kokeneita triathlon ja liikunta-alan ammattilaisia. Voita itsesi on ensimmäinen suomalainen triathlon-harjoitteluun ja -vaatimuksiin kokonaisvaltaisesti pureutuva kirja.

Kirjassa käsitellään kolmen osalajin varusteasioita sekä lajikohtaista ja kokonaisvaltaista harjoittelua. Saat ohjeet monipuolisen harjoittelun lisäksi mm. ravitsemukseen, kilpailuihin valmistautumiseen, kilpailemiseen, lihaskuntoharjoitteluun sekä lihashuoltoon.

Kirjassa löytyy myös useita erilaisia triathlontarinoita, mm. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin tarina.

Hulluja harrastajia

Triathlonharrastajia kuvaavia ominaisuuksia onkin helppo luetella: pitkäjänteisyys, motivoituneisuus, tavoitteellisuus ja sisukkuus. Jotkut lisäävät listaan vielä hulluudenkin. Tästä voidaan kuitenkin olla kahta mieltä riippuen siitä, missä kontekstissa ja millä äänenpainolla hulluudesta puhutaan.

Kilpailutilanteessa vaaditaan myös kykyä sietää epämiellyttäviä tuntemuksia. Parhaimmillaan kilpailu kulkee flow-tilassa, jolloin kaikki sujuu kuin itsestään. Pitkässä suorituksessa on kuitenkin aina hetkiä, jolloin kaikki ei suju kuin leikki. Hyvät ja huonot hetket seuraavat toisiaan ja olotila vaihtelee aaltomaisesti. Suorituksen loppua kohden kannattaa varautua väsymyksen ja kivun tunteisiin. Onko se sisu, joka auttaa sietämään ja jatkamaan?

Voit tehdä tilauksen Fitran verkkokaupasta!

Kommentointi on suljettu.